Dobmotorok | Ráció-Deko

Dobmotorok

Dobmotorok

Hatékony és költségtakarékos megoldás szállítószalagokhoz.

Csökkentett energiafogyasztás
Összehasonlítva számos vonatkozó motor és hajtómű rendszerekkel, gyakran használják az iparban. A dobmotorok képesek kevesebb energiával ugyanazt a teljesítményt produkálni, segít csökkenteni az energiafogyasztást, kihasználva a környezeti és az energiaköltségek csökkentését.

Fokozott hatékonyság
A dobmotornak magasabb a hatékonysága, mint a hagyományos motororos átviteli rendszereknek, amelyek rendszerint képesek átvinni körülbelül 75% -át a felhasznált energiának,szalaghajtásoknál. Egy dobmotor képes átvinni akár 97%.-ot is.

Könnyű telepítés
A dobmotor sokkal gyorsabban és könnyebben telepíthetők, ha összehasonlítjuk a hagyományos többkomponensű motor átviteli rendszerekkel, jellemzően kevesebb energiára van szüksége, mintegy negyed annyi idő elegendő a telepítéshez. Kevesebb alkatrésszel kell számolni, szállítószalag tervezésnél. Az összeszerelése könnyebb és gyorsabb, a beszerzés is egyszerűbb, csökkenti a költségeket.

Helytakarékos kialakítás
A motor, a csapágyak és a sebességváltó zárt burkolaton belüli elhelyezésével a dobmotor nagyon kompakt, kis helyigényű, növeli az esztétikai és funkcionális értékét a kész szállítószalagnak. A dobmotorokat úgy tervezték, hogy tökéletesen, még a legtöbb agresszív környezeti feltételek, mint például a víz jelenléte, finom por, vegyszerek, zsír, olaj és még a magas nyomású mosóeljárásokat is jól tűrje. Műszaki megoldásainak köszönhetően, lapos sima felületek, rozsdamentes acél és a teljesen zárt kialakítás csökkenti a szennyeződés veszélyét az élelmiszer feldolgozása során. A dobmotor könnyen tisztítható. Csak a külső tengelyek találkoznak a szállítószalag vázzal, az egyetlen mozgó alkatrész a test, ami a szállítószalag alatt fut. Így teljesen biztonságosan üzemeltetethető szalag meletti munkavégzés esetén.

Karbantartásmentes
A teljesen zárt kialakítás biztosítja, hogy a belső részek nincsenek kitéve a külső környezeti tényezőknek.  Teljesen önálló egység, amely nem igényel karbantartást egész élettartama alatt.